Forsalget af den nye opgraderede Golf 8 er startet

Den 29. marts er det 50 år siden, at det første eksemplar af den ikoniske Golf løb af samlebåndet i Wolfsburg. Siden 1974 er det blevet til mere end 37 millioner solgte enheder, hvilket gør Golf til en af de mest succesfulde bilmodeller i verden. Det markerer Volkswagen med introduktionen af den nye opgraderede Golf 8.5, der nu kan bestilles til priser fra 324.995 kr.

Gennem fem årtier har otte generationer af den ikoniske Golf defineret den kompakte familiebil i en grad, så den har lagt navn til denne bilklasse. Det er sket ved løbende at tilpasse Golf til tiden, perfektionere alle aspekter og introducere banebrydende teknologier, der ofte har været forbeholdt dyrere biler.

Det er den nye opgraderede Golf et godt eksempel på. Det ikoniske design er nænsomt opdateret, udstyrsniveauet er løftet, den kommer med en ny generation software og infotainmentsystem, og det store udvalg af drivlinjer omfatter nu TSI-benzinmotorer, eTSI-48V-mildhybrid, nye plug-in-hybrid-modeller med op til 100 km elektrisk rækkevidde og sidst, men ikke mindst, en 300 hk stærk turbobenzinmotor i GTI-versionen.

Den nye opgraderede Golf lanceres i Danmark til priser fra 324.995 kr. med en 115 hk 1,5 TSI-turbobenzinmotor med 6-trins manuelt gear. I forbindelse med lanceringen af den opgraderede Golf tilbydes en introduktionsmodel kaldet for Life Edition, der tilbydes med 150 hk 1,5 TSI-motor og seks-trins manuel gearkasse til priser fra 364.995 kr. eller med 150 hk 1,5 eTSI Mild Hybrid og 7-trins DSG-gear til 379.995 kr.

Golf Life Edition kommer med stilrene 17” Nottingham letmetalfælge, der klæder det nye opdaterede design, der blandt andet er kendetegnet ved en nydesignet frontkofanger og ændrede LED-for- og baglygter. Inde bag rattet af Golf Life Edition har man en 100 % digital førerplads med et Digital Cockpit Pro, hvor man kan ændre instrumenteringens layout og visning af informationer efter egne præferencer. I midten af instrumentbordet finder man et komplet nyt infotainmentsystem med den nyeste generation af software og en 12,9” touchskærm med intuitive menuer, genvejstaster, IDA-stemmestyring og ChatGPT.

Mange af bilens funktioner kan betjenes via knapper på det læderbeklædte multifunktionsrat, og et 3-zoners klimaanlæg holder interiøret veltempereret. Golf er udstyret med mange udstyrsdetaljer, der gør hverdagen med bilen nem, for eksempel trådløs App-Connect og opladning af smartphone, nøglefri betjening, adaptiv fartpilot og Lane Assist.

Golf 1,5 eTSI Mild hybrid tilbydes også i en Style-version til 434.995 kr., der blandt andet kommer med en komplet pakke af assistentsystemer omfattende Blind Spot sensor, bakkamera og Travel Assist-system med kombineret adaptiv fartpilot og laneassist. Interiøret er i Style-versionen opgraderet med et 14-vejs elektrisk justerbart førersæde med integreret massage- og memory-funktion, og der er Ambiente-belysning i 30 valgfrie farver, der giver en unik stemning i interiøret. Golf Style kommer med LED-Performance-forlygter, der er forbundne af en LED-lysstribe og – for første gange – et lysende VW-logo.

Stationcar-versionen, Golf Variant, koster 10.000 kr. mere end den tilsvarende hatchback-version og byder på 67 mm ekstra akselafstand, der giver bedre benplads ved bagsædet samt et stort bagagerum på 611 liter – 231 liter mere end i hatchback-versionen.

Priser på Golf eHybrid, GTE og GTI følger senere på året.

Golf forventes introduceret i Danmark i løbet af sommeren.

Se den komplette prisliste på Golf her.

Se den komplette prisliste på Golf Variant her.

Du har adgang til Golf-konfiguratoren her.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk